top of page

Πως Γεννήθηκε το

Babypproved

"Το μεγαλύτερο δώρο είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου"  ​(Έμερσον)

​Λένε πως καθετί όμορφο ξεκινάει από μία πράξη γενναιοδωρίας και καλοσύνης. Κάπως έτσι ξεκινάει και η πορεία του BabyProoved... μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά μιας φίλης που με συνόδεψε και συνεχίζει να με συνοδεύει σε κάθε κομμάτι αυτής της γλυκιάς μα και περίπλοκης διαδρομής του να γίνεις και να είσαι "μητέρα".

Έχοντας λάβει άπειρη βοήθεια μέσω συμβουλών, προτάσεων, αλλά, πάνω απ' όλα, συμπαράστασης και έμπρακτης στήριξης, αποφάσισα πως ήθελα κι εγώ να κάνω το ίδιο. Σχεδίασα αυτή την ιστοσελίδα με ένα και μόνο σκοπό: να μοιραστώ τις προσωπικές μου εμπειρίες για να μπορεί όποια γυναίκα θέλει να πάρει μια ακόμη γνώμη για θέματα μητρότητας ή εγκυμοσύνης που την απασχολούν αλλά και να νιώσει πως δεν είναι μόνη.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρεις αξιολογήσεις προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποίησα για να μπορέσεις να κρίνεις αν, και με βάση τις υπόλοιπες γνώμες που έχεις λάβει, σου ταιριάζουν ή όχι. Έτσι, θα μπορέσουν να επωφεληθούν και όλοι όσοι ενδιαφέροντα για θέματα γύρω από τα μωρά - π.χ. συγγενείς, φίλοι και γνωστοί που σκέφτονται να δωρίσουν κάτι χρήσιμο σε μια (μέλλουσα) μανούλα μα δεν ξέρουν τί!

 

Σε βαθύτερο επίπεδο, όμως, σκοπός της σελίδας είναι να είναι ένα μέρος που θα μπορέσει η μητέρα να ξαποστάσει, ψυχικά. Μοιράζομαι μαζί σου τις προσωπικές μου εμπειρίες αλλά και τους προβλημάτισμούς μου, με την ελπίδα πως θα είναι ένας χώρος που θα λειτουργήσει κατευναστικά προς το άγχος που μπορεί να βιώνει μια γυναίκα στην κάθε φάση αυτής της διαδρομής.

 

Η μητρότητα είναι ότι πιο όμορφο μα και ότι πιο δύσκολο έχω κάνει στην ζωή μου. Οι συμβουλές και τα "καλοπροέραιτα" σχόλια πολλά. Το ίδιο και οι άπλετες πληροφοριές και καθοδηγήσεις σε βιβλία και Ίντερνετ. Μα λίγα τα μέρη που μπόρεσα να νιώσω αποδοχή και ασφάλεια. Εύχομαι πως το Babypproved θα ένα τέτοιο μέρος που θα σε κάνει να νιώσεις πως ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ!

Siblings
Mother and Daughter Love
Ας Συστηθούμε

Πάντα ένιωθα άβολα να συστήνομαι αλλά αφού βρίσκεσαι εδώ, και ενδιαφέρθηκες να μάθεις κάτι για εμένα, θα το προσπαθήσω.

 

Ονομάζομαι Μαρκέλλα και είμαι μια από τις εκατομμύρια τυχερές γυναίκες που μπορεί πλέον να αποκαλέσει τον εαυτό της μητέρα, αφού τον Αύγουστο του 2019, στα 32,5 μου έτη, είχα την ευτυχία να υποδεχτώ τον μικρό Αναστάση μου στον κόσμο.

Μήνες μετά την άφιξή του και ακόμη τον χαζεύω. Η ευγνωμοσύνη για το γεγονός πως βρίσκεται στην αγκαλιά μου είναι τεράστια. Ο ερχομός αυτού του μικρού αγγέλου, όμως, δεν ήταν και ο πιο ομαλός. Το ξεκίνημα αρκετά δύσκολο αφού την πρώτη φορά που έμεινα έγκυος απέβαλα στις 6 εβδομάδες. Δεν έχεις προλάβει καν να χωνέψεις ότι ήσουν έγκυος μα το έμβρυο χάνεται και μαζί του χάνεται και η γη κάτω απ' τα πόδια σου. Ευτυχώς ο Αναστάσης ακολούθησε πολύ σύντομα. Η εγκυμοσύνη ομαλή (όσο ομαλή μπορεί να είναι τελικά μια εγκυμοσύνη, για να μη κοροϊδευόμαστε κιόλας) αλλά με αρκετό άγχος κατά καιρούς εφόσον η αποβολή με είχε σημαδέψει*. Ακόμη μπορεί να κλάψω αν σκεφτώ εκείνες τις μέρες... το μωρό που χάθηκε, αλλά και τις γυναίκες που χάνουν παιδιά ή αναγκάζονται να υποβάλλουν τον εαυτό τους σε επίπονες (σωματικά και ψυχικά) διαδικασίες ώστε να αποκτήσουν ένα μωρό με μια αβέβαιη έκβαση.  

 

Παρ' όλα αυτά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί είχα φίλες να με συντροφεύουν στην διαδρομή μου, ειδικά μια συγκεκριμένη φίλη η οποία ήταν κι εκείνη πρώτη φορά έγκυος περίπου 6 μήνες πριν 'πιάσω' εγώ τον Αναστασούλη. Έτσι είχα την ευτυχία, ως άπειρη, να έχω πρόσβαση στο τι πιθανώς  θα συναντούσα στον διάβα μου μετά από ένα χρονικό διάστημα. Τα βιώματα και τα συναισθήματα της νωπά, τοποθετημένα όμως με ψυχραιμία αλλά και ειλικρίνεια, με βοήθησαν άπειρες φορές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και της μητρότητας όχι μόνο πρακτικά αλλά προπαντώς συναισθηματικά*.

 

Μη νομίζεις... σε θεωρητικό επίπεδο δεν ήμουν κι εντελώς άσχετη.  Όντας ψυχοθεραπεύτρια και ειδική παιδαγωγός με σπουδές που επικεντρώνονται στον ψυχισμό και στην ανάπτυξη των παιδιών, δεν θα έλεγες πως ξεκίνησα από το μηδέν. Ωστόσο, ήξερα πως όσο και να κατανοείς μια μητέρα ή έναν πατέρα, όση ενσυναίσθηση και να έχεις, δεν υπάρχει άλλος τρόπος  να νιώσεις την θύελλα εναλλασσόμενων συναισθημάτων από την οποία διακατέχεται ένας γονιός αν δεν σου συμβεί προσωπικά. Ίσως αυτή η γνώση να με προστάτευσε, εφόσον δεν είχα την προσδοκία να τα ξέρω όλα λόγω της ιδιότητας ή των σπουδών μου, κι έτσι απέφυγα ένα μέρος της απογοήτευσης που είχα (και έχω) με τον εαυτό μου καμιά φορά όταν με "αξιολογώ" στον ρόλο της μητέρας (άλλο θέμα αυτό με την σκληρή αυτοκριτική που θίγεται εκτενώς εδώ). 

 

Θα κλείσω αυτή την όχι-και-τόσο μικρή εισαγωγή λέγοντας το εξής: αυτόν τον διαδικτυακό χώρο δεν τον έχω διαμορφώσει ως ειδήμων ούτε με γνώμονα την ιδιότητα της ψυχοθεραπεύτριας αλλά ως μία μητέρα που αποφάσισε να μοιραστεί τις εμπειρίες της. Επομένως, θα ήθελα να σημειώσω πως αυτά που διαβάζεις είναι απλές γνώμες και όχι συμβουλές από κάποιον ειδικό. Σε παρακαλώ να συμβουλεύεσαι άτομα με ειδικότητα και εμπειρία σε οποιοδήποτε θέμα θεωρείς πως χρειάζεσαι περαιτέρω καθοδήγηση. 

*Αν θες να μάθεις περισσότερα για τις εμπειρίες μου σε σχέση με την αποβολή, την εγκυμοσύνη και την μητρότητα, θα τα βρεις όλα αναλυτικά στις "Εμπειρίες Μητρότητας". 

Τέλος, έχω την χαρά να ανακοινώσω πως δεν θα είμαι μόνη μου σε αυτό το πρότζεκτ, αφού έχω την έμπρακτη υποστήριξη της αδελφής μου, Ναταλίας, που ανέλαβε το κομμάτι του λογότυπου της ιστοσελίδας, και όχι μόνο (!) αλλά και της φίλης που προανέφερα η οποία δέχτηκε να συμβάλλει χαρίζοντάς μας τις δικές τις εμπειρίες! Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που είναι οι πρώτες που αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα.

What's In a Name

Τι σημαίνει Babypproved?

Η λέξη Babypproved βγαίνει από την μίξη δύο άλλων:

Baby + Approved, δηλαδή Εγκεκριμένο από τα Μωράκια μας!

Ο σκοπός του συνδυασμού, πλέον, προφανής ;)

bottom of page