top of page
Marble Surface

Κεφάλαιο Μωρομάντηλα

Έγινε ενημέρωση: 9 Δεκ 2021

Και πως καθαρίζουμε αυτό το όμορφο πωπάκι, μου λες;; Σίγουρα ΟΧΙ με μωρομάντηλα!


Κάθετες ήταν και οι μαίες και οι παιδίατροι (ναι, αν δεν το έχεις διαβάσει ακόμη είμαι κι εγώ μια από αυτούς που άλλαξαν αρκετούς - διάβασε περισσότερα ΕΔΩ). Στο μαιευτήριο λοιπόν μας έδειξαν πως να τον κρατάμε για να τον πλένουμε στον νεροχύτη. Μου το είχε δείξει και η σύμβουλος θηλασμού αρκετά πιο πριν αλλά με μια κούκλα τότε. Πέρα ότι παθαίνεις ένα μίνι σοκ τις πρώτες φορές μη σου πέσει το μωρό - το οποίο τελικά δεν ξέρω αν το ξεπερνάς λόγω εμπειρίας ή λόγω χρόνου εφόσον το παιδί μεγαλώνει και αρχίζει να μην είναι πια και τόσο εύθραυστο - το θέμα είναι άλλο... όταν μεγαλώσει αρκετά τί ακριβώς κάνεις;


Εμένα η βρύση του νεροχύτη στο μπάνιο δεν προσφέρεται για πολλά. Είναι αρκετά χαμηλή και με το ζόρι τον πλέναμε ακόμη και όταν ήταν εντελώς βρέφος. Δεν θυμάμαι μέχρι τι ηλικία το φτάσαμε. Μωρομάντηλα μου επέτρεπα να χρησιμοποιήσω μόνο όταν βρισκόμασταν έξω, κάτι που συνέβαινε απειροελάχιστα για αρκετούς λόγους – βλέπε κολικούς, παλινδρόμηση, και καπάκια κορωνοϊός!

Η αλήθεια είναι πως κατάλαβα γιατί ήταν τόσο κάθετοι οι ειδικοί σ’ αυτές τις λίγες φορές που αναγκαστικά τα χρησιμοποίησα. Δε χρειάστηκε να γίνει παραπάνω από δύο φορές στη σειρά για να ερεθιστεί ο ποπός του μικρού.

Για πολύ καιρό συνέχιζα να πηγαίνω τον μικρό στον νεροχύτη μέχρι που άρχισα να νιώθω πως και αυτό ξεκίνησε να είναι επικίνδυνο - μπορεί να ήταν ανέκαθεν αδυνατούλης μα, για την ηλικία του ήταν ψηλός και δεν χωρούσε εύκολα να κάτσει στον βραχίονα σωστά. Από το να φοβάμαι μη μου τουμπάρει και πέσει πάνω στο μάρμαρο του πάγκου, αποφάσισα να χρησιμοποιώ μικρά μαλάκα πετσετάκια – αυτά που έχουμε για ατομικό στέγνωμα χεριών. Όχι και τόσο πρακτική λύση, και λίγο σιχαμερή κιόλας κατά τη γνώμη μου όταν ερχόταν η ώρα να τα καθαρίσω. Βέβαια, θα μου πεις, οικολογική λύση. Αλλά όχι και τόσο πρακτική χρονικά θα ανταπαντήσω.


Κάποια στιγμή, θίξαμε το θέμα με την φίλη μου που τότε έμενε Αγγλία. Ερχόμενη διακοπές, μου εξήγησε, δεν παρέλειπε ποτέ να φέρει μαζί της τα μωρομάντηλα που είπε βρει στην Αγγλία με σύσταση 99,9% νερό - τα μόνα που δεν προκαλούσαν ερεθισμό στην μικρή κουκλίτσα της. Δεν το έψαξα. Ήξερα πως το είχε ψάξει ήδη η ίδια και πως δεν θα υπήρχε στην ελληνική αγορά για να μπαίνει στον κόπο να τα κουβαλήσει ως εδώ κάθε φορά.


Οσπου μία μέρα έρχεται εκείνο το μαγικό mail… Αυτό το mail που πάντα αναρωτιέσαι πως και το άνοιξες. Μέσα στην τόση αλληλογραφία που πετάς χωρίς καν να ανοίξεις, ανάμεσα σε όλα αυτά τα διαφημιστικά μηνύματα που λαμβάνεις και αγνοείς… Τι σε εκανε να ανοίξεις το συγκεκριμένο; Αλλά το άνοιξα! Ήταν από τα Λητώ και ανακοίνωναν ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έφερναν τα WaterWipes! Κάτι μου λέει αυτό το όνομα!! Πάτησα αμέσως τον σύνδεσμο. 99,9% νερό! ΝΑΙ! Αυτό ήταν! Πήρα μόνο ενα πακέτο για αρχή - μια αυτοσυγκράτηση που δεν με χαρακτηρίζει - για να σιγουρευτώ πως όντως θα ταίριαζαν στο δερματάκι του μικρού. Τελικά άξιζε ο ενθουσιασμός! Η επόμενη παραγγελία ήταν μια κούτα με 9 συσκευασίες. Πλέον τα χρησιμοποιώ μήνες και δεν θυμάμαι καν την προ-WaterWipes εποχή! Δε λέω, πιο τσιμπημένα από άλλες κλασικές μάρκες αλλά αξίζουν!


Ψάχνοντας τώρα στο διαδίκτυο είδα πως κυκλοφορούν και διάφορα οικολογικά μαντηλάκια, ακόμη πιο ακριβά σε κάποιες περιπτώσεις και πέτυχα κιόλας και μια αρνητική κριτική για τα WaterWipes - ότι το ύφασμα του μαντιλιού είναι από 80% πολυέστερ και πως περιέχει και μια άλλη ουσία που δεν ενδείκνυται.

Εγώ θα πω το εξής: δεν παίρνω κάποιο ποσοστό και δεν διαφημίζω αυτό το προϊόν.. ούτε καν το παρουσιάζω ως το τέλειο. Ήταν ιδανικό για την δική μας την περίπτωση εφόσον δεν προκαλεί ερεθισμό στον Αναστάση και μας λύνει τα χέρια. Μετά από το συγκεκριμένο δεν μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω άλλες μάρκες, ούτε αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω κάποιο οικολογικό προϊόν για να δω αν είναι εξίσου καλό ή ακόμη καλύτερο. Πριν απ’ αυτό είχα δοκιμάσει τα κλασσικά μαντηλάκια BabyCare μα και της Septona ..και ενώ μπορεί να λειτουργούν μια χαρά για χιλιάδες μωρά, για τον Αναστάση ήταν απαγορευτικά. Υπάρχουν δεκάδες μάρκες εκεί έξω. Το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι το κάθε παιδί και το κάθε δέρμα δεν είναι το ίδιο. Οπότε, πέρα από αυτή την κριτική που διάβασες σήμερα , καλό είναι να αξιολογήσεις εσύ τι είναι καλύτερο και πιο ταιριαστό για το δικό σου μωράκι καθώς και για τον προσωπικό σου προϋπολογισμό.



514 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page