top of page
Marble Surface

Κάδος Απόρριψης Πανών | Αξιολόγηση Tommee Tippee Twist & Click Sangenic

Έγινε ενημέρωση: 8 Μαρ 2022


Καιρό τώρα σκέφτομαι να γράψω άρθρο για προϊόν και συγκεκριμένα για τον ειδικό κάδο που έχουμε στην τουαλέτα μας, δίπλα στην αλλαξιέρα. Θεωρώ πως ένα καλό θέμα για αξιολόγηση γιατί μιλάμε για ένα προϊόν το οποίο δεν είναι απαραιτήτως αναγκαίο… Εννοώ ότι μπορεί κανείς να αποφύγει αυτό το κόστος χωρίς να στερήσει απολύτως τίποτα από το μωρό του. Επομένως, αυτός που θα επιλέξει να το αγοράσει και να επενδύσει σε αυτό (και τα ακριβά ανταλλακτικά του), θα πρέπει να πιστεύει ή να γνωρίζει πως κάνει την δουλειά του και αξίζει το κόστος. Ωστόσο, όποιος το έχει το χρησιμοποιεί αρκετές φορές εντός της ημέρας (και της νύχτας!).


Συγκεκριμένα μιλάω για τον κάδο απόρριψης πάνων Twist and Click της Tommee tippee (Sangenic).

Θα μπω κατευθείαν στην κριτική μου και θα σου πω πως δεν με ενθουσίασε και τόσο. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζω να το χρησιμοποιώ (το οποίο λέει κάτι γιατί σημαίνει πως συνεχίζω να πληρώνω τα ανταλλακτικά, τα οποία φτηνά δεν τα λες). Ας αναλύσουμε, λοιπόν, τα θετικά και τα αρνητικά για να καταλάβεις γιατί κατέληξα σε αυτή την αντικρουόμενη άποψη.

Σκοπός


Όμως, τι ακριβώς κάνει αυτός ο κάδος και γιατί είναι διαφορετικός από τους απλούς κάδους που έχουμε εσύ κι εγώ στα μπάνια μας; Επειδή ίσως να μην είναι ξεκάθαρο, ο στόχος του συγκεκριμένου κάδου είναι να παγιδεύει τις αποκρουστικές οσμές των μικρών μας ώστε να μην χρειάζεται να τρέχει ο γονιός κάθε λίγο και λιγάκι στον κάδο απορριμμάτων της γειτονιάς για να ξεμυρίσει το σπίτι.

Λειτουργία


Το Twist and Click λειτουργεί ως εξής: ανοιγείς το καπάκι του κάδου και τοποθετείς την πάνα μέσα στην σακούλα. Μετά χρησιμοποιείς ένα μικρό χερουλάκι και γυρνάς το εσωτερικό του κάδου που έχει ως αποτέλεσμα να τυλιχτεί η σακούλα. Κλείνεις το καπάκι και το πιέζεις. Τέλος. Έχει την δυνατότητα να μαζέψει αρκετές πάνες - κάπου στις 15 με 20 - μέχρι να χρειαστεί να αδειάσεις τον κάδο και συνολικά η κάθε “ταινία” - το κάθε ανταλλακτικό - μπορεί να τυλίξει γύρω στις 80 πάνες (για την τελευταία πληροφορία δεν παίρνω όρκο - βασίζομαι σε άλλη ιστοσελίδα μα όταν αλλάξω ταινία θα αρχίσω το μέτρημα για να το επιβεβαιώσω!).


Πλεονεκτήματα


  • Προφανώς, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι όντως μειώνει την μυρωδιά. Ωστόσο δεν μπορώ να εγγυηθώ πως την εξαλείφει. Επειδή γενικά είμαι ευαίσθητη στις έντονες μυρωδιές (ακόμη και σε αρώματα που ενδεχομένως να μου αρέσουν), μπορώ να πω πως συνεχίζει να υπάρχει μια….. εσάνς στον αέρα να μας θυμίζει τα δωράκια που μας έκανε ο γιος μας.

  • Άλλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν παίρνει πολύ χώρο.

  • Από εκεί και πέρα, είναι μέτριο στην ευκολία χρήσης και θα σου εξηγήσω το γιατί. Όταν αρχίσει το μωρό να κινείται και είναι σε ένταση γιατί δεν πολύ-θέλει να του αλλάζεις πάνα, το να πρέπει να στερεώνω τον κάδο με το ένα χέρι και να γυρνάω το χερούλι με το άλλο είναι μια μανούρα γιατί έχω ταυτόχρονα να σκεφτώ μη μου πέσει το παιδί από την αλλαξιέρα. Για να μην γίνει κάτι τέτοιο βάζω την πλάτη μου ως εμπόδιο το οποίο οδηγεί στο να φάω μερικές καλές κλωτσιές στην πλάτη (ποδοσφαιριστής θα γίνει χαχαχα). Οπότε έρχομαι αντιμέτωπη με δυο επιλογές κάθε φορά: είτε θα φάω μερικές κλωτσιές εν γνώση και επιλογή μου, είτε θα επιλέξω να μην τυλίξω την σακούλα. Έχω επιλέξει το δεύτερο αρκετές φορές για να μειώσω τον χρόνο αλλαγής πάνας και να αποφύγω την ανελέητη γκρίνια που έχει κάποιες φορές κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, οδηγεί στο να μυρίζει τελικά λίγο παραπάνω ο χώρος αφού κάποιες πάνες είναι τυλιγμένες ενώ κάποιες άλλες…όχι.


Μειονεκτήματα


  • Και κάπου εδώ μπαίνουμε στα αρνητικά. Θα ξεκινήσω λέγοντας πως ο κάδος δεν είναι τραγικά ακριβός. Οι ταινίες όμως είναι. Όταν πρέπει να τυλίξεις αρκετή ποσότητα ώστε να μην ξετυλιχτεί η σακούλα, δεν μπορείς παρά να λυπηθείς για την ποσότητα σακούλας που χάνεις (και να αναρωτηθείς αν τελικά φτάνεις ποτέ τις 80+ σακούλες ανά ανταλλακτικό ή αν με το ζόρι βγάζεις 40). Καλό είναι να γνωρίζεις πως μόνο έτσι παγιδεύονται οι μυρωδιές - δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τις κρατάει εντός του κάδου. Το σημειώνω γιατί σε κάποια φάση, όταν συνειδητοποίησα πως ήταν σπατάλη να χρησιμοποιώ τον κάδο κατά τους πρώτους μήνες (προτού μπουν οι στερεές) που η μυρωδιά δεν ήταν και τόσο αποκρουστική, έβαλα κανονική σακούλα μέσα στον κάδο της Tommee Tippee και δεν είδα καμιά διαφορά από το να πετούσα τις πάνες στον δικό μας κάδο.

  • Προφανώς στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι (στην περίπτωση μου τουλάχιστον) χρειάζεται να χρησιμοποιείς και τα δυο χέρια για να τυλιχτεί σωστά η πάνα. Θα προτιμούσα να είναι πιο ακριβός ο κάδος και να είχε μηχανισμό που να ενεργοποείται με το πάτημα ενός κουμπιού - ή ακόμη καλύτερα με το κλείσιμο του κάδου - και να γυρνάει μόνο του ώστε να τυλίγεται η πάνα. Δεν πιστεύω να είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί.

  • Επίσης, όταν γεμίζει ο κάδος, πρέπει να σκίσεις την σακούλα (συνήθως αναγκάζομαι να το κάνω με τα νύχια μου) και να τυλίξεις πάλι την υπολειπόμενο σακούλα πριν βάλεις την ταινία πίσω στον κάδο. Όχι τραγικά προβληματικό, αλλά υποθέτω θα μπορούσε να έχει προβλεφθεί λίγο πιο εύκολος τρόπος αλλαγής.

 

Κλείνοντας θα κάνω έναν απολογισμό:


Η αποτελεσματικότητα του κάδου όταν χρησιμοποιηθεί σωστά είναι αρκετά καλή. Παρά τον…μη-ενθουσιασμό μου συνεχίζω να τον χρησιμοποιώ διότι είμαι Αρκετά ευαίσθητη στις μυρωδιές και δεν μου είναι εύκολο - ειδικά εν μέσω του χειμώνα - να βγάζω τις πάνες έξω στο μπαλκόνι ή να τρέχω κάθε λίγο και λιγάκι στον κάδο στην γωνία. Δεν μπορώ να μπαίνω στην τουαλέτα και να μου έρχεται αναγούλα, οπότε το Twist and Click είναι μια λύση. Θα προτιμούσα μεγαλύτερη ευκολία και γρηγοράδα όσων αφορά το τύλιγμα της σακούλας μα σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Ίσως να ήμουν πιο ενθουσιώδης εάν ήταν λίγο φθηνότερα τα ανταλλακτικά για να είμαι ειλικρινής. Θα σε συμβούλευα, αν το πάρεις, να μην μπεις στα έξοδα από την αρχή - όσο κι αν σου μυρίζουν οι πάνες του μωρού σου τους πρώτους 4-6 μήνες προτού μπουν οι στερεές, δεν έχεις ιδέα τι επακολουθεί. Οπότε βάζε απλές σακούλες στην αρχή και άσε τις ταινίες για αργότερα ;)


Τελικά, να το πάρω ή όχι;;


Μετά από αυτή την κριτική, αφήνω την απόφαση πάνω σου. Καλό είναι να δεις πόση ανάγκη το έχεις. Μπορείς απλά να δεις πως θα λειτουργήσετε χωρίς αυτόν στην αρχή και να αποφασίσεις αργότερα.

Σημείωση για φίλους, νονούς, συγγενείς:

Εφόσον αυτό δεν είναι ένα από τα απαραίτητα προϊόντα που επιβάλλεται να έχει μια οικογένεια εξ’ αρχής, θεωρώ πως είναι μια καλή ιδέα για δώρο, ειδικά αν έχεις αρκετό budget ώστε να πάρεις και μια τριάδα ανταλλακτικά (γιατί εκεί είναι που ακριβαίνει η φάση).




Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page