top of page
Marble Surface

Ένα Hands-Free παρακαλώ!

Έγινε ενημέρωση: 9 Δεκ 2021

Κάτι που αρχικά φαίνεται εντελώς άκυρο σαν συμβουλή είναι η αγορά Hands-Free αν δεν έχεις ήδη.

Γιατί να το πάρω; Έχω ακουστικά για το κινητό και σιγά μην έχω χρόνο με ένα μωρό να μιλάω στα τηλέφωνα.


Ε, λοιπόν, ειδικά αν μιλάμε για ένα βρέφος, θα έχεις χρόνο. Εμένα που κοιμόταν διαρκώς πάνω μου (την οποία ώρα προφανώς δεν μιλούσα στα τηλέφωνα) και πάλι είχα ανάγκη αλλά και ώρα να μιλάω στο κινητό. Το χρειαζόμουν να μιλήσω σε έναν άνθρωπο όντας μόνη και κολλημένη στον καναπέ με τις ώρες. Είναι ατελείωτη η μέρα στις αρχές που το μόνο που κάνεις είναι να θηλάζεις και να αλλάζεις πάνες.


Και ενώ δεν ήμασταν της λογικής πως πρέπει σώνει και καλά να σαραντίσει το μωρό για να βγούμε, δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές οι συνθήκες για πάμε βόλτες ούτε οικογενειακώς, ούτε μόνη μου με το καρότσι για να περάσει λίγο η ώρα. Αν έχεις διαβάσει τα σχετικά μου ποστ για τον κολικό και την παλινδρόμηση θα γνωρίζεις τους λόγους που δεν μας επέτρεπαν να βγούμε με ευκολία.


Επομένως, το τηλέφωνο ήταν για αρκετό καιρό η βασική μου κοινωνική επαφή ενώ ο άντρας μου έλειπε στην δουλειά. Ταυτοχρόνως ήταν και ιδιαίτερα πρακτικό και για μικρο-τηλεφωνήματα που έπρεπε να γίνουν μες τη μέρα.


Γιατί όμως πρέπει να είναι Hands-Free αφού έχεις τα ακουστικά με το καλώδιο; Για να μη σου τα τραβάει διαρκώς το μωρό! Ως βρέφος στην αγκαλιά σου θα μπερδεύονται τα χεράκια του/της με τα καλώδια και μόλις μεγαλώσει θα τα βρίσκει εντυπωσιακά και θα στα τραβάει για να ανακαλύψει τι είναι.


Τώρα που ο μικρός περπατάει όλη μέρα χωρίς σταματημό, και πάλι το Hands-Free με έχει σώσει διότι δε χρειάζεται να έχω τσέπες να τοποθετήσω το κινητό και να είμαι καλωδιωμένη ενώ τρέχω κι εγώ πέρα δώθε μαζί του. Παρατάω το κινητό σε ένα κεντρικό μέρος στο σπίτι και φοράω το Hands-Free - έτσι μπορώ να απαντήσω σε κλήσεις ανά πάσα στιγμή ή να καλέσω καμία φίλη να πούμε δυο κουβέντες καθώς ανακαλύπτω και πάλι κάθε γωνιά του σπιτιού παρέα με τον Αναστασούλη.


Η μάρκα που πήρα δεν είναι διαδεδομένη (Plantronics - μοντέλο: Explorer 55). Το έψαξε αρκετά ο άντρας μου, κι ενώ μπορεί να μην την είχαμε ακουστά, ήταν στα καλύτερα Hands-Free της κατηγορίας του (της οικονομικής κατηγορίας δηλαδή). Και όντως είμαι πολύ ευχαριστημένη. Εκτός του ότι ο ήχος είναι εξαιρετικός και η εμβέλεια του μεγάλη, είναι και ανθεκτικό. Έχει πέσει εκατομμύρια φορές αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι έχει επιβιώσει πλύση στο πλυντήριο! Επίσης, έχει διάρκεια 11 ωρών που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να το φορτίζω σε καθημερινή βάση.


Πράγματι, κι εγώ αναρωτήθηκα γιατί να είναι σημαντική μια τέτοια αγορά μα αν την κάνεις θα δεις και εσύ την πρακτικότητα πιστεύω. Η μάρκα δεν θεωρώ πως είναι σημαντική και γι' αυτό την ανέφερα στο τέλος, σε περίπτωση που κι εσύ δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη εταιρία που να προτιμάς και ξεκινάς από το μηδέν να δεις αποτελεσματικά μολονότι φτηνά προϊόντα.


Ενημέρωση: παρατηρώ πως το δικό μου handsfree είναι εξαντλημένο παντού αυτή τη περίοδο και φοβάμαι πως ίσως δεν υπάρχει πλέον στην αγορά, οπότε... το αφήνω πάνω σου να βρεις μοντέλο, μάρκα και τύπο που σε βολεύει. Πάντως, να ξέρεις, ΑΞΙΖΕΙ!




83 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page