top of page
Marble Surface

Ενδοεπικοινωνία | Philips-Avent

Έγινε ενημέρωση: 8 Μαρ 2022

Μετά από κάποιους μήνες, ιδανικά αφότου επέλθει το πρώτο 6μηνο - ίσως και παραπάνω - έρχεται η ώρα που το βρεφάκι πιθανώς θα οδηγηθεί στο δωματιάκι του. Υπάρχουν διάφορες εξαιρέσεις στον κανόνα, όπως τα παιδιά με παλινδρόμηση που χρίζουν περισσότερης προσοχής προς αποφυγή αιφνίδιου θανάτου ή η επιλογή για συγκοίμηση για παράδειγμα, μα για να είσαι εδώ, υποθέτω πως έχει φτάσει η ώρα που κι εσύ σκέφτεσαι να μεταφέρεις το μωράκι σου στο προσωπικό του κρεβάτι. Ή μπορεί να είσαι φίλος / συγγενής που σκέφτεσαι την ενδοεπικοινωνία ως ένα πρακτικό δώρο να πάρεις για το καλωσόρισμα του νέου μέλους της οικογένειας (είναι όντως δώρο που θα πιάσει τόπο αν θες τη γνώμη μου).


Στην δική μας περίπτωση, αυτή η μετάβαση έγινε γύρω στους 8 μήνες, όταν πλέον ο Αναστάσης σταμάτησε να έχει καθημερινές αναγωγές από την παλινδρόμηση. Συνέπεσε και με την φάση που πλέον δεν φαινόταν να είναι εντελώς άνετος μες το πορτ-μπεμπέ. Λεπτό μωρό μα αρκετά ψηλό για την ηλικία του, είχε ξεκινήσει να ακουμπάει αρκετά στα τοιχώματα. Άσε που κάπου εκεί είχε ξεκινήσει και εντατική εξάσκηση στο να ανασηκώνεται, οπότε φοβόμουν μη μου σηκωθεί αθόρυβα μες το βράδυ και δεν το πάρω είδηση πριν γίνει το κακό (κι ας ήταν κολλημένο το πορτ-μπεμπε στο κρεβάτι μου.


Εμείς αρχικά προμηθευτήκαμε μια κάμερα γενική - την XIAOMI Mi Home Security Camera 360 1080p.

Η συγκεκριμένη κάμερα είναι αρκετά φτηνή (την έχουν διαρκώς σε κάποια έκπτωση) και πάνω απ' όλα έχει εξαιρετικές κριτικές όπου και να κοιτάξεις. Όσον αφορά τις λειτουργίες που θα αποβούν σημαντικές όταν χρησιμοποιείται ως baby monitor είναι ότι συνδέεται με εφαρμογή η οποία σου στέλνει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο (αν θυμάμαι καλά και σε περίπτωση ήχου μα και όταν ανιχνεύσει κάποια κινητικότητα). Επίσης έχει πολύ καλή ανάλυση (με χρώμα παρακαλώ!) ακόμη και το βράδυ, παρέχοντας ορατότητα και σε νυχτερινή λήψη, και περιστρέφεται από απόσταση (με την χρήση της εφαρμογής) ώστε να μπορείς να δεις διάφορες πτυχές του δωματίου εάν αυτό χρειαστεί.


Τελικά, ενώ την εγκαταστήσαμε την περίοδο που πλησίαζε η μετάβαση, δεν την χρησιμοποιήσαμε ούτε μια μέρα. Το κόλλημα μας; Το ότι πρέπει να είσαι μόνιμα συνδεδεμένος στην εφαρμογή μέσω κινητού. Ειδάλλως εμπιστεύεσαι πως θα έρθει η ειδοποίηση εγκαίρως, πως δεν θα λαγκάρει το σύστημα, ότι δεν θα πέσει το ίντερνετ χωρίς να το πάρεις πρέφα, και πως η ανίχνευση κινητικότητας και ήχου είναι όντως τόσο έγκυρη και άμεση. Προσωπικά δεν της έδωσα καν την ευκαιρία κι έτσι δεν μπορώ ούτε να την υποστηρίξω μα ούτε και να την απορρίψω. Ξέρω όμως πως πολλές οικογένειες χρησιμοποιούν αυτό ακριβώς το μοντέλο και είναι απόλυτα ευχαριστημένες. Το αν τελικά αχρηστεύουν την χρήση του κινητού τους όσο κοιμάται το μωρό για να έχουν μονίμως εικόνα του μωρού ή αν εμπιστεύονται πως θα λάβουν ειδοποίηση στο δευτερόλεπτο παραμένει ερωτηματικό που αν το απαντήσω θα το μοιραστώ μαζί σου. Κάποια στιγμή θα την εγκαταστήσουμε αλλού σίγουρα. Αν πάλι εσύ που το διαβάζεις αυτό, έχεις απάντηση στις απορίες μου, θα χαρώ πολύ να μου γράψεις ένα σχόλιο στο ποστ να μου λυθεί η περιέργεια για την πρακτικότητα του όλου θέματος. Το βράδυ, εν το μεταξύ, τι γίνεται; Κοιμάσαι με ανοιχτή την εφαρμογή, το κινητό να φορτίζει και το WiFi να βαράει στο προσκεφάλι σου;


Η εναλλακτική υπήρχε ήδη βέβαια και εκ του αφαλούς δεν μπήκαμε σε διαδικασία δοκιμών. Είχαμε προμηθευτεί από καιρό την ενδοεπικοινωνία της Philips-Avent (και συγκεκριμένα το μοντέλο SCD841/26) σε φάση που κι αυτό ήταν σε έκπτωση - και αυτή η έκπτωση ήταν ακόμη πιο σημαντική γιατί το εν' λόγω προϊόν έχει ομολογουμένως τσιμπημένη τιμούλα. Τα αναλυτικά χαρακτηριστικά θα τα βρεις στο διαδίκτυο, μα από τιμή τσέκαρε πρώτα το Σκρουτζ γιατί μπορεί να τύχει να το βρεις και φθηνότερα.


Εγώ θα σταθώ στα στοιχεία της συγκεκριμένης οθόνης παρακολούθησης που με κάνουν να την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον με ρωτήσει γνώμη:


1. Προφανώς έχεις την οθόνη μόνιμα αναμμένη όσο κοιμάται το μωρό χωρίς να επηρεάζεται η χρήση του κινητού και χωρίς να φοβάσαι πως θα χάσεις κάποια ειδοποίηση.

2. Η ανάλυση είναι πολύ καλή ακόμη και τη νύχτα (αρκεί να μην είναι και σε τρελή απόσταση από το κρεβάτι οπότε εμείς το έχουμε προς το παρών - το τελευταίο έτος βασικά! - τοποθετημένο στο ξύλο στην κάτω πλευρά του κρεβατιού).

3. Εξαιρετικός ήχος - δεν φοβάμαι σε καμία περίπτωση πως δεν θα τον ακούσω κι ας κοιμάμαι.

4. Ειδοποίηση άμεσα αν: α. η θερμοκρασία είτε πέσει πολύ χαμηλά, είτε ανέβει αρκετά β. χαθεί η σύνδεση ανάμεσα σε κάμερα και οθόνη που μπορεί να συμβεί

i) είτε γιατί έπεσε το ρεύμα - για να λειτουργήσει η κάμερα είναι μόνιμα συνδεδεμένη στην μπρίζα δυστυχώς - θα ήταν καλό να είχε και επιλογή μπαταρίας για τέτοιες περιπτώσεις. ii) γιατί απομακρύνθηκες ΠΟΛΥ - σε emergency καταστάσεις με την Ιόλη (το σκυλάκι μας) έχει τύχει να την κατεβάσω για την ανάγκη της μέχρι την γωνία και να πάρω την οθόνη μαζί, η οποία λειτούργησε άψογα μέχρι την γωνία του στενού μας!

γ. κοντεύει να τελειώσει η μπαταρία την οθόνης (η οποία παρεμπιπτόντως κρατάει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ - καλά, αν είναι να μιλήσουμε κυριολεκτικά, κρατάει για 7-8 ώρες...).

5. Σου δίνει την δυνατότητα να μιλήσεις στο μωρό αν το θελήσεις - αν και ακούγεσαι λίγο ρομποτικά οπότε είναι λίγο spooky αντί να το καθησυχάζει πιστεύω.. 😂

6. Μπορείς να προσαρμόσεις τον φωτισμό της οθόνης - τα βράδια τον χαμηλώνω αρκετά αφού έχω την οθόνη ακριβώς δίπλα μου και το έντονο φως δεν θα μου επέτρεπε να κοιμηθώ εύκολα/ποιοτικά.


Τα τραγουδάκια (νανουρίσματα) δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει [σχεδόν] ποτέ. Δυό-τρεις φορές τα βάλαμε σε φάση παιχνίδι και παραξενεύτηκε ο μικρός. Αν τα βάζαμε απ' την αρχή ίσως να του άρεσαν, ποιος ξέρει.


Λιγότερο σημαντικό για εμένα [μα αν το καλοσκεφτείς, ίσως είναι τελικά μεγάλο ατού] είναι ότι με αυτό την παραδοσιακή ενδοεπικοινωνία δεν φοβάσαι ότι μπορεί να χακάρει κανείς το σύστημα και να παρακολουθεί το σπίτι σου. Με κάμερες σαν της Xiaomi που προανέφερα, λίγες γνώσεις να έχει κανείς, δυστυχώς μπορεί να εισβάλει στο σπίτι σου εν αγνοία σου και με το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που υπάρχει, σε βάζει σε σκέψεις...


Όπως με τα περισσότερα προϊόντα που αξιολογώ, δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με άλλη, αντίστοιχη μάρκα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως (πέραν του θέματος που είχαμε με την διακοπή ρεύματος - για την οποία δεν ξέρω αν προβλέπουν άλλες τέτοιες οθόνες) δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από την ενδοεπικοινωνία μας. Ακριβό μα αν μη τι άλλο, προσεγμένο και αποτελεσματικό για να σε κάνει να ξεχάσεις με το πέρασμα του χρόνου πόσο σου στοίχισε. Αλήθεια! Είχα την εντύπωση πως το αγόρασα με τα μισά χρήματα απ' ότι το βρίσκω τώρα (και ας είναι φάση εκπτώσεων τώρα που γράφω αυτή την αξιολόγηση). Αυτό το παίρνω ως θετικό γεγονός - και επιλεκτικά αγνοώ την άνοια που προφανώς καραδοκεί!!! - αφού αν δεν είχα μείνει ευχαριστημένη σίγουρα θα θυμόμουν κάθε cent που ξοδέψαμε!


Εύχομαι να σε βοήθησα έστω και λίγο στην επιλογή σου!

Καλή παρακολούθηση!



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Isofix, Isize, ή...

bottom of page