top of page
Marble Surface

Μαξιλάρι Θηλασμού

Έγινε ενημέρωση: 9 Δεκ 2021


Αν αναρωτιέσαι μήπως αυτή είναι μια περιττή αγορά θα σου πω αμέσως ΟΧΙ! Δεν είναι καθόλου περιττή. Αντιθέτως την συγκαταλέγω στις πιο πετυχημένες και πρακτικές μας αγορές!


Αφάνταστα βολικό και πρακτικό προϊόν και χίλιες φορές ανώτερο από το απλώς να βρίσκεις μαξιλάρια και να τα στοιβάζεις γύρω σου κάθε φορά που θέλεις να θηλάσεις, θα σου λύσει τα χέρια. Το έκανα αυτό με τα πολλά μαξιλάρια κατά τη διάρκεια της διαμονής μου στο νοσοκομείο και νομίζω πως έχασα κανέναν χρόνο ζωής από την αγανάκτηση.


Εν το μεταξύ είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να αγκαλιάζει και την πλάτη της μητέρας, λειτουργώντας υποστηρικτικά - απαραίτητο αν θηλάζεις αποκλείστηκα και όχι μόνο. Δεν ξεφουσκώνει καθόλου ενώ από την άλλη είναι μαλακό και άνετο!


Δεν έχω δοκιμάσει άλλα μαξιλάρια μα μετά από το συγκεκριμένο μαξιλάρι της Chicco (Boppy) δεν υπάρχει περίπτωση να πήγαινα σε άλλο. Οπότε δεν θα σου κάνω σύγκριση αλλά θα σου πω πως αυτό το μαξιλάρι έχει ακριβώς το σχήμα που πρέπει χωρίς να χάνει από απαλότητα και ευελιξία. Η περιγραφή που θα διαβάσεις σε ιστοσελίδες καταστημάτων που το διαθέτουν οι οποίες αναφέρονται σε καινοτόμα τεχνολογία είναι πράγματι έγκυρες. Εφαρμόζει απίστευτα σωστά γύρω από κάθε πλευρά και βοηθάει να τοποθετηθεί το μωρό με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει την σωστή υποστήριξη ενώ ταυτόχρονα νιώθει πως περιτριγυρίζεται από μια επιπλέον μαλακή αγκαλίτσα.


Προφανώς το μεγαλύτερο ατού ενός τέτοιου προϊόντος είναι ότι η μαμά δεν χρειάζεται να σηκώνει όλο (έως καθόλου) το βάρος και απλά αγκαλιάζει το μωρό ώστε να στερεωθεί σωστά και να μην φύγει.


Ταυτόχρονα όμως, αυτό που μου αρέσει συγκεκριμένα στο μαξιλάρι της Chicco είναι ότι αποσπάται το ύφασμα που περικλύει το μαξιλάρι για να πλένεται άνετα ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μπεί ολόκληρο στο πλυντήριο χωρίς να χαλάει! Επίσης στεγνώνει σε χρόνο ντετέ, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό αν έχεις παιδάκι που κάνει γουλίτσες (βλέπε παλινδρόμηση)!


Σίγουρα υπάρχουν μεγαλύτερα μαξιλάρια και για να πω την αλήθεια, αυτά μου έδιναν την αίσθηση, καθώς τα κοίταζα, πως ίσως να αγκάλιαζαν καλύτερα, μα δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο διότι ήταν αρκετά πιο μαλακά και δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να προσφέρουν την ίδια υποστήριξη. Επίσης, το μέγεθος αυτό βόλεψε σε πολλούς τομείς.

  1. Μπορούσα να το μεταφέρω άνετα

  2. Λόγω παλινδρόμησης ο μικρός ήθελε να κοιμάται όσο πιο όρθιος γινόταν και είχαν υπάρξει φορές που το μαξιλάρι αυτό λειτούργησε ως μέρος για να κοιμηθεί (πέρα από την αγκαλιά μου που ουσιαστικά ήταν το μόνο μέρος που κοιμόταν για αρκετούς μήνες!). Αυτό βέβαια συνέβαινε αποκλειστικά με κάποιον δίπλα του, ακόμη κι όταν ήταν πολύ μωρό για να μπορέσει να ‘φύγει’.

  3. Όταν το μωρό άρχισε να προσπαθεί να κάτσει το έβαζα γύρω του για να το προστατεύει και να το υποστηρίζει (κάτι που θα ήταν δύσκολο αν ήταν πιο μεγάλο και απαλό, υποθέτω, γιατί θα άνοιγε)

  4. Όρθιο λειτουργεί και ως μαξιλάρι για την πλάτη μου στην πολυθρόνα που έχω βάλει στο δωμάτιο του Αναστάση.


Ο Αναστασούλης είναι τώρα περίπου 16 μηνών και ακόμη θηλάζω. Ενώ, λοιπόν, ο μικρός προφανώς δεν είναι πια και τόσο μικρός το μαξιλάρι συνεχίζει να με βολεύει!!!

(Update: Θήλασα μέχρι τους 20 μήνες και το χρησιμοποίησα μέχρι και την τελευταία μέρα!)


*Αν έχεις ήδη πάρει το μεγάλο μαξιλάρι για υποστήριξη μέσης την ώρα του ύπνου κατά την εγκυμοσύνη, δοκίμασε να δεις αν αυτό θα σε βολέψει πριν σκεφτείς να αγοράσεις το συγκεκριμένο προϊόν. Αν δεν βολεύει όμως, μη λυπηθείς τα λεφτά του. Είναι πράγματι από αυτές τις αγορές που μετά λες "έβγαλε τα λεφτά του" και κάτι παραπάνω.

374 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page