top of page
Marble Surface

Καρότσι Μεταφοράς 3-σε-1 | Inglesina Trilogy

Έγινε ενημέρωση: 8 Μαρ 2022

Πραγματικά η εύρεση καροτσιού νομίζω μας προβλημάτισε το περισσότερο απ' όλες τις επιλογές που είχαμε να κάνουμε. Προφανώς είναι μεγάλο θέμα η ασφάλεια, να απορροφάει τους κραδασμούς κατά την μεταφορά, όπως επίσης και η άνεση των γονιών: να αναδιπλώνεται καθώς και να ανοίγει εύκολα, να μην παίρνει υπερβολικό χώρο στο αμάξι, να είναι βολικό στον χειρισμό του, να είναι ελαφρύ...


Μα πέρα από όλα αυτά, εμείς θέλαμε να πάρουμε ένα καρότσι από εταιρία που να το συνδυάζει με καλαθούνα (πορτ-μπεμπέ) αλλά και κάθισμα αυτοκινήτου (το λεγόμενο αυγό) για το νεογέννητο. Οι επιλογές αρκετές, δε μπορώ να πω.. και ίσως αυτό να μας μπέρδεψε πιο πολύ. Πολλοί οι όμορφοι, σικάτοι συνδυασμοί για να το παίζω και όμορφη [τρομάρα μου] βγαίνοντας για βόλτα - αχ, αν ήξερα πως δεν θα είχε καμία σημασία μες την αϋπνία μου αυτό το σκέλος θα γλίτωνα ένα μικρό προβληματισμό στο κομμάτι της επιλογής. Δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα η ομορφιά του καροτσιού σου όταν πας βόλτα 6:00 πμ γιατί είσαι επί ποδός από τις 4:30 και έχεις βγει με ένα κολάν, την μπλούζα της πιτζάμας και το μαλλί σε φάση μπιφτέκι πιασμένο με κλάμερ και φύτρες να πετάγονται παραπέμποντας στο μαλλί του Αϊνστάιν. Όπως και να έχει, όμορφα τα κάνουν όλα. Μη κάτσεις να σκάσεις και τόσο στο design - αλλά... μη στο χαλάω, άμα σε ενδιαφέρει και σε χαροποιεί και αυτό το σκέλος όπως και εμένα τότε, πραγματικά θα βρεις πολλά καρότσια που είναι σκέτα έργα ζωγραφικής!


Το μεγαλύτερο μας κόλλημα πιστεύω ήταν στο κομμάτι του καθίσματος του αυτοκινήτου. Είχα ακούσει και διαβάσει πολλά σχετικά με ISOFIX και ISIZE που ήταν όλα συγκεχυμένα μες το μυαλό μου. Δεν θα σου το αναλύσω πολύ αυτό στο συγκεκριμένο ποστ γιατί το έχω ήδη αναλύσει ΕΔΩ μα αυτό που θα σου πω είναι ότι μας δημιούργησε αρκετό μπελά. Τελικά αρκεστήκαμε σε μια βάση, πιο απλή και πιο οικονομική η οποία προσέφερε ασφάλεια αλλά και ευκολία. Εγώ άλλωστε ήμουν πάντα στο πίσω κάθισμα μαζί με τον μικρό μέχρι τουλάχιστον να βγει από το αυγό οπότε κι αυτό έπαιξε τον ρόλο του στην επιλογή αυτή.


Η επιλογή μας; Το καρότσι μοντέλο Trilogy της Inglesina.


Ήταν ότι καλύτερο; Δεν ξέρω. Ξέρω το εξής. Από 8 μηνών και μετά, από τότε δηλαδή που ξεπέρασε την έντονη παλινδρόμηση και ανεχόταν το καρότσι, πηγαίνουμε βόλτες μια ώρα τουλάχιστον την ημέρα. Τους δρόμους στην Ελλάδα τους ξέρεις. Πάνω, κάτω από πεζοδρόμια (ο Θεός να τα κάνει), πέρα - δώθε ανάμεσα σε λακούβες, και το παιδί δεν διαμαρτύρεται ποτέ. Επίσης να πω πως περπατάω περίπου τρέχοντας - παίζει ρόλο και αυτό!


Καρότσι

Το μεγαλύτερο crash test ήταν την ημέρα που προσπαθούσα να τον κατεβάσω από ένα πολύ ψηλό πεζοδρόμιο και, αν κατάλαβα καλά μεσα στο σοκ μου, οι μπορστινές ρόδες πιάστηκαν όπως κατέβασα το καρότσι στο δρόμο. Βάζοντας πίεση για να ρολάρουν ώστε να κατεβάσω και το υπόλοιπο καρότσι, τελικά κατέληξα να χάνω την ισορροποία μου αφού με κόντραρε το καρότσι. Το καρότσι έφυγε μπροστά και παρά τις προσπάθειές μου, λόγω τις κόντρας που είχα βάλει, έπεσα πάνω! Το παιδί, όμως, σώο και αβλαβές. Ούτε γρατζουνιά, ούτε χτύπημα πουθενά. Τον είχαν κρατήσει οι ζώνες ενώ ταυτόχρονα τον είχε προφυλάξει και το προστατευτικό που αγκαλιάζει το καρότσι. Επομένως, ενώ δεν έχω την δυνατότητα να κάνω σύγκριση με άλλα καρότσια, θεωρώ πως αφού αντέχει που το έχω μετατρέψει σε 4x4, τότε πρέπει όντως η ποιότητά του να είναι καλή. Πέραν τούτου, είναι αρκετά εύκολο στο άνοιγμα (που με κάποια προσπάθεια και δύναμη γίνεται και με το ένα χέρι), καθώς και στο κλείσιμό του. Χώρο παίρνει αρκετό στο πορτ μπαγκάζ. Υπάρχουν και πιο ογκώδη αλλά για να είμαστε ειλικρινής, υπάρχουν και πιο μαζεμένα. Κάποια από αυτά είναι πιο μικρά και φαίνονται λιγότερο στιβαρά. Το Trilogy δεν το λες ελαφρύ μα δίνει την εντύπωση πως είναι στιβαρό (και τελικά αποδεικνύεται πως όντως είναι). Άλλα καρότσια διατηρούν το επίπεδο ποιότητας όντας ταυτόχρονα λιγότερο ογκώδη αλλά ανεβαίνει δραματικά το κόστος. Η επιλογή γίνεται με βάση διάφορα κριτήρια και ο κάθε γονιός έχει άλλες προτεραιότητες με βάση το δικό του lifestyle. Στη δική μας περίπτωση αυτή η μέση λύση που προσφέρει το συγκεκριμένο σετ καροτσιού ήταν ιδανική - αρκετά μικρό για να χωράει στο μικρό πορτ μπαγκάζ μα στιβαρό να αντέχει. Εν το μεταξύ και που το πιάνει όλο το πορτ μπαγκάζ δεν μας δημιουργεί πρακτικό θέμα αφού δεν είμαστε πολύ της μετακίνησης ούτε κουβαλάμε χίλια πράγματα μαζί μας όταν και αν μετακινηθούμε μακριά.


Αυγό


Γενικά, το αυγό μας βόλεψε, όπως βόλεψε και η επιλογή φθηνότερης εναλλακτικής που παρείχε η inglesina γι' αυτό το μοντέλο. Στιβαρό, αν και αρκετά βαρύ βέβαια, με έκανε να νιώθω πως αγκάλιαζε το μωρό σωστά όταν το έβαζα μέσα. Μπορούσε να κοιτάζει και μπροστά και πίσω μπαίνοντας στον σκελετό του καροτσιού. Έτσι, τους πρώτους μήνες, όταν πηγαίναμε έξω για καμιά δουλειά στα γρήγορα, μπορούσαμε να βάλουμε το αυγό στο αμάξι, και, έχοντας τον σκελετό μαζί μας, να αφαιρέσουμε το αυγό από το αυτοκίνητο και να το συνδέσουμε κατευθείαν στον σκελετό - χωρίς να ταλαιπωρούμε το μωρό με το 'βάλε-βγάλε ζώνες' από το κάθισμα στο καρότσι. Άσε που αν αποκοιμιόταν στο αυτοκίνητο, μπορούσαμε να πάρουμε το αυγό και να μην ενοχληθεί καν. Το χρησιμοποιήσαμε για τους πρώτους, περίπου 4 μήνες. Μετά, λόγω ύψους, δεν χωρούσε άνετα ο μικρός, οπότε εκεί προμηθευτήκαμε κάθισμα αυτοκινήτου για 0-36 κιλά και περιστρεφόμενο (θα εξηγήσω την σημασία όταν καταφέρω να γράψω ποστ για το συγκεκριμένο κάθισμα).


Α! Κάτι που ξέχασα! Ούτε το καρότσι, ούτε το αυγό ήρθαν με το διάφανο κάλυμμα που καλύπτει όλο το καρότσι σε περίπτωση βροχής. Προφανώς και τα δύο είχαν σκέπαστρο - υποθέτω πως αυτό είναι στάνταρ σε όλα τα καρότσια - μα δεν το διέθεταν ως εξάρτημα μέσα στην τιμή του όλου σετ. Ωστόσο η Inglesina έχει σχεδιάσει ειδικό τέτοιο κάλυμμα και στο μέγεθος του αυγού και σε αυτό του καροτσιού. Δεν θυμάμαι τιμή, μα θυμάμαι χαρακτηριστικά πως τις βρήκαμε τσιμπημένες. Οπότε η κοπέλα στο μαγαζί μας πρότεινε να πάρουμε universal με μια μικρή πιθανότητα όμως να μην εφαρμόζει και τόσο καλά. Επειδή το αυγό δεν είναι για πολύ καιρό και μέχρι να χειμωνιάσει βαριά περιμέναμε πως θα είχε ήδη βγει από αυτό (είχε ήδη γεννηθεί ο Αναστάσης και βλέπαμε πως λόγω ύψους δεν επρόκειτο να το χρησιμοποιήσει όσο 'όριζε' ο μέσος όρος), για το αυτό επιλέξαμε το universal διαφανές κάλυμμα. Εφήρμοσε μια χαρά και όντως χρησιμοποιήθηκε ελάχιστες φορές περισσότερο ως προστασία από δυνατό και κρύο αέρα παρά από βροχή. Για το καρότσι πήραμε της Inglesina - καλή επιλογή θεωρώ εφόσον εφαρμόζει τέλεια και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε βροχή, κρύο, ακόμη και χιόνι! Ναι, δύσκολα χάνουμε βόλτα εμείς! Μπαίνει εύκολα, διπλώνει αρκετά καλά και το έχω μόνιμα στο κάτω μέρος του καροτσιού που διαθέτει ένα μικρό σακουλάκι για να βάζεις πράγματα.


Πορτ Μπεμπέ


Ένα βασικό κριτήριο που με οδήγησε στην αγορά του συγκεκριμένου μοντέλου και μάρκας ήταν το κατά πόσο το πορτ μπεμπέ ερχόταν με δικό του σκελετό. Σε πολλά σετ καροτσιού- αυγού-πορτ μπεμπέ, πρέπει να αγοράσεις μια universal βάση για να στέκεται πάνω το πορτ μπεμπέ. Εμένα αυτό με προβλημάτιζε γιατί ήθελα να ξέρω πως θα κουμπώνει τέλεια πάνω και δεν θα έχουμε κανένα ατύχημα. Ωραία λοιπόν η βάση (φαίνεται και στην φωτογραφία), παρ' όλα αυτά, προσωπικά θα ήθελα να έχει επιλογή ρύθμισης ώστε να κονταίνει κι άλλο λίγο. Όταν το είχα δίπλα στο κρεβάτι ή στον καναπέ, ήταν πιο ψηλό και έπρεπε να ανασηκωθώ αρκετά για να δω τι κάνει ο μικρός μέσα. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.


Πάνω απ' όλα μου άρεσε που το πορτ-μπεμπέ είχε μηχανισμό για να δημιουργείται μια κλίση στο κρεβατάκι - πολύ βολικό για παιδιά με παλινδρόμηση και έτσι φτιαγμένο ώστε να μειώνει τον φόβο αιφνιδίου θανάτου αφού λειτουργεί από κάτω και όχι με το να βάλεις κάποιο εξτρά εξάρτημα εντός του χώρου που κοιμάται το μωρό (π.χ. μαξιλάρι ή σφήνα που απαγορεύονται ρητά γιατί μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία). Βέβαια, μέχρι και αυτό μου είπε η παιδίατρος να αποφύγω να το χρησιμοποιήσω μα τελικά, προς το τέλος το δοκίμασα γιατί μου φάνηκε το ίδιο ακίνδυνο με τις πετσέτες που βάζαμε κάτω από στρωμένα σεντόνια για τον ίδιο λόγο. Πράγματι αξίζει.


Επίσης, πολύ ωραίο ήταν και το εσωτερικό ύφασμα που το περιέκλειε. Εύκολο στην αφαίρεση και στην πλύση του. Αρκετά εύκολο γενικά να πλύνεις τα υφάσματα όλων των εξαρτημάτων.

Και το πορτ μπεμπέ συνδεόταν στον σκελετό του καροτσιού. Βέβαια εγώ ποτέ δεν θέλησα να το χρησιμοποιήσω για να τον βγάλω βόλτα με αυτό για δύο λόγους.

  1. Ένιωθα πως θα λερωθεί από την σκόνη έξω και μετά θα θέλει πιο συχνές πλύσεις το εσωτερικό του.

  2. Ο μικρός δεν θα κοιμόταν άνετα εκεί ούτως ή άλλως λόγω παλινδρόμησης. Ίσα-ίσα, κοιμόταν πολύ πιο εύκολα στο αυγό εφόσον τον κρατούσε σε μια πιο όρθια στάση κι έτσι δεν του ερχόντουσαν όλα πάνω τόσο εύκολα.


Εν κατακλείδι, μιλάμε για ένα πολύ καλό καρότσι της κατηγορίας του. Δυστυχώς δεν δύναμαι να κάνω σύγκριση, εφόσον δεν έτυχε να χρησιμοποιήσουμε άλλο καρότσι ούτε μία φορά, μα εύχομαι πως, αν ήταν μέσα στις πιθανές επιλογές σου, αυτό το άρθρο σε βοήθησε καταλήξεις είτε υπέρ είτε κατά αυτής της αγοράς με βάση τις προτεραιότητες της δικής σου οικογένειας.


Αν αποφασίσεις ότι τελικά ταιριάζει και στη δική σας πραγματικότητα, θα το βρεις εδώ σε εξαιρετικά καλή τιμή!

Καλές βόλτες!!Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Isofix, Isize, ή...

Comments


bottom of page